Disa shkencëtarë gjermanë kanë zhvilluar një eksperiment të suksesshëm.

Ata arritën të lejonin minjtë e paralizuar pas një dëmtimi të palcës kurrizore, pas eksperimentit, të përdorin përsëri këmbët e tyre duke vendosur një lidhje nervore pas injektimit të proteinave në tru, e cila mendohej se ishte e pariparueshme.

Lëndimet e palcës kurrizore te njerëzit më shpesh ndodhin pas një aksidenti trafiku ose aksidenti gjatë aktivitetit sportiv, duke e lënë një person të paralizuar.

Fijet nervore të vendosura midis trurit dhe muskujve nuk janë në gjendje të rigjenerohen.

Studiuesit nga Universiteti gjerman Ruhr Bokum arritën të stimulojnë qelizat nervore të minjve që të rigjenerohen duke injektuar proteina.