Në Greqinë e lashtë, koncepti i martesës dhe zakonet ndër-martesore për të bërë dashuri ishte krejtësisht i huaj për ato që mund të kemi mësuar në kohët moderne.

Roli e femrave në antikitetin greko-romak zakonisht pranohet se kanë qenë një nga vartësitë ndaj meshkujve. Në disa raste, nga gratë pritej të përdornin të gjitha llojet e mashtrimeve për të kënaqur dëshirat dhe dëshirat seksuale të bashkëshortëve të tyre, disa prej të cilave kufizoheshin me torturuese.

Mashkulli, i ndihmuar nga mjete të ndryshme natyrore ishte në gjendje të kënaqte partnerin e tij në aspektin erotik dhe oreksin e tij të pangopur për seks deri në 12 herë në ditë!

Sipas librit “Miti i prostitucionit të shenjtë në antikitet” nga historiania Stephanie Budin, kishte një numër përgatitjesh të dizajnuara për të përmirësuar performancën seksuale të burrave. Disa prej tyre i mundësuan atyre të arrijnë një zgjim të përhershëm. Mjalti në kombinim me specin ishte një nga përbërësit më të zakonshëm dhe të fuqishëm për t’u përgatitur për të bërë seks.

Një tjetër ‘viagra’ sekrete që përdornin adhuruesit e lashtë ishte një substancë indiane që shkaktonte zgjime të forta çdo ditë. Ajo u morë nga gjethet e aplikuara dhe vendosej në organet gjenitale të mashkullit duke i dhënë atij takime epike me një grua.

Për të mos patur zgjim të përhershëm që bima ofronte, çiftet do të përdornin disa pika vaj ulliri si parandalim.