Rreth 22 ton hashash me vlerë 220 milion € u gjetën në një anijen peshkimi në brigjet e Kanareve në 1 Qershor. Droga, të cilat ishin fshehur në anije në thasë të bardhë, besohet të ketë ardhur nga Afrika e Veriut dhe e destinuar për tregun Evropian.

Personeli nga Shërbimi Detar Irlandez e shënoi së pari anijen si të dyshimtë përpara se anëtarët e Gardës dhe Shërbimit Doganor të merrnin informacionin brenda agjencisë së BE-së kundër drogës.
Droga u sekuestrua rreth 90 milje detare larg brigjeve të Kanareve kur marina spanjolle u zhvendos në anije të martën. Ata hipën në anije, e sollën atë në breg dhe arrestuan disa nga anëtarët e ekuipazhit para se ngarkesa të shkarkohej.

Për shkak se anija që përdorej për të lëvizur drogën ishte një peshkarexhë peshkimi, ajo mund të ishte ulur në çdo port peshkimi dhe të ishte shkarkuar. Gjithashtu mund të ishte ankoruar në det të hapur dhe të ishte shkarkuar përmes anijeve të vogla dhe shpërndarë kudo në Evropë.

Droga e kapur thuhet se është sasia më e madhe e viteve të fundit e kapur në ujërat evropiane.