Mbretëresha i ka kushtuar një kujtim prekës Princit Philip për atë që do të kishte qenë ditëlindja e tij e 100-të duke mbjellë një trëndafil të veçantë në kopshtin e pallatit mbretëror.

Sot Princi Philip do të festonte 100-vjetorin. Mbretëresha Elisabeth e

Trëndafili i bukur ‘Duka i Edinburgut’ u mboll në Kopshtin e Terracës Lindore të cilën Madhëria e saj do të mund ta shikojë nga dhomat e saj private.

Sot Princi Philip do të festonte 100-vjetorin. Mbretëresha Elisabeth e

Bima shumëvjeçare përkujtimore rozë e thellë u emërua zyrtarisht në kujtim të Dukës i cili vdiq në moshën 99 vjeç më 9 Prill.

Sot Princi Philip do të festonte 100-vjetorin. Mbretëresha Elisabeth e

Z. Weed i tha Mbretëreshës: “Ky është një trëndafil me emrin Duka i Trëndafilit të Edinburgut për të shënuar njëqind vjetorin e tij dhe është një trëndafil përkujtimor për të gjitha gjërat e mrekullueshme që ai bëri gjatë jetës së tij dhe që të gjithë i kujtojnë.”