Me siguri e dini që nuk duhet të pini kafe ose të konsumoni shumë sheqer para gjumit për të shmangur pagjumësinë.

Sidoqoftë, ka disa ushqime që ju “bllokojnë” gjumin dhe mund të mos e imagjinoni. A e dini se njëri prej tyre është gjeli i detit? E megjithatë gjeli i detit është i pasur me proteina, të cilat alarmojnë trurin për të prodhuar dopaminë, e cila na jep energji. Për këtë arsye është më mirë të shmangni konsumimin e tij para gjumit.

Sa të shumta kanë qenë herët kur keni gatuar gjel deti për darkë? Ju ndoshta duhet të mendoni përsëri.