Tashmë është pranuar zyrtarisht përhapja e variantit DELTA në Shqipëri. Megjithatë, pavarësisht kësaj, Komiteti Teknik i Ekspertëve ka vendosur që të mos i ndryshojë masat e izolimit, duke i lënë ato në fuqi.

“Komiteti Ekspertëve mendoj se pavarësisht se është evidentuar dysimi i fortë për prezencën e variantit DELTA. Masa e mbrojtja nuk ka nevojë që të ndryshojnë. Pavarësisht nga qarkullimi i variantit delta e një karakteristikat është i lartë, mbrotja është e njëjtë si të gjithë variantet e tjera”, tha kryetarja e Komitetit, Rakacolli, e cila kërkoi që shqiptarët të bëjnë sa më shumë vaksinat anti COVID.

Mbajta e Maskave në ambientet e mbyllura. Ora policore do të vazhdojë nga ora 24:00-06:00 të mëngjesit dhe orari i muzikës deri në 23:00