Bakteret e dëmshme qëndrojnë në gojën tuaj dhe hanë mbetjet e ushqimit që keni lënë (sepse nuk i keni larë me furçë). Në të njëjtën kohë, ato lëshojnë acide, të cilat dëmtojnë dhëmbët dhe shkaktojnë gingivit. Lajmi i mirë është se ata mund të lihen me një larje dhe pastrim të mirë të fijeve, edhe nëse kanë kaluar 24 orë. Nga ana tjetër, nëse nuk i keni larë me furçë sepse keni fjetur jashtë shtëpisë, gjithmonë ekziston zgjidhja e shpëlarjes së gojës ose fërkimit të brendshëm të gojës me gisht dhe pak pastë dhëmbësh. Nga të gjitha, është e preferueshme.

Ushqimet që funksionojnë në favorin tuaj nëse nuk i keni larë dhëmbët

E megjithatë, dieta mund të jetë aleate edhe në këtë rast. Preferoni perimet që janë krokante dhe nuk do të ngjiten në dhëmbë si dhe djathi, sepse ndihmon trupin të prodhojë pështymë. Çamçakëzi bën të njëjtën gjë, por asgjë nuk mund të zëvendësojë mikun tuaj më të mirë, furçën e dhëmbëve.