EAV Taxi është propozimi më i fundit i kompanisë Electric Assisted Vehicles Limited, që synon krijimin e automjeteve urbane me ndikim të ulët mjedisor, në mënyrë që të zvogëlojë jo vetëm ndotjen, por gjithashtu dhe për të lehtësuar trafikun. Kompania ka për qëllim të ulë taksitë urbane dhe trafikun me 50 përqind brenda 5 viteve të ardhshme.

EAV Taxi quhet ndryshe ‘EAVGo’, dhe është një version i modifikuar i automjetit eCargo ‘EAV2cubed’ i lansuar së fundmi. EAV Taxi ka një kapacitet deri në dy persona dhe është një automjet shumë i lehtë për pasagjerë, sesa ngarkesa në pjesën e pasme dhe ka një kabinë të veçantë përpara. Pjesa e shoferit dhe ajo e pasagjerëve ndahet nga një kabinë e Plexiglas.

Me EAV Taxi, kompania britanike dëshiron të demonstrojë se pesha është gjithmonë armiku kryesor i efikasitetit dhe kursimit të energjisë. “EAV beson se shumë burime dhe energji harxhohen thjesht duke lëvizur një ose dy persona në një distancë të shkurtër. EAV planifikon të prodhojë prototipin e parë EAV Taxi në nëntor 2020 me dërgesat që pritet të ndodhin në pranverën e 2021.”, thotë kompania.