Televizionet kineze u kanë  vendosur “bllokadë” burrave me tipare femërore. Udhëheqja e vendit u dërgoi një mesazh të qartë kanaleve televizive për të promovuar “kulturën revolucionare” me qëllim të zbatimit të etikës.

Sipas BBC, Presidenti kinez Xi Jinping ka bërë thirrje për “ringjallje kombëtare”, ndërsa Partia Komuniste forcon kontrollin mbi biznesin, arsimin, fenë dhe kulturën.

Në mënyrë tipike, televizionet kineze nuk  duhet të kenë në pamjet e tyre të transmetimit “burrat me tipare femërore” dhe “estetikë të tjera anormale “, sipas rregullatorit.

Për më tepër, ai shprehu shqetësimin se yjet e popit kinez, të ndikuar nga pamja elegante e disa këngëtarëve dhe aktorëve të Koresë së Jugut dhe Japonisë, nuk i inkurajojnë të rinjtë në Kinë të jenë mjaft meshkuj.

“Transmetuesit duhet të shmangin promovimin e”personazheve vulgare të Internetit “dhe admirimin e pasurisë dhe famës,” tha rregullatori kinez.

“Në vend të kësaj, programet duhet të promovojnë fuqishëm kulturën e shkëlqyer tradicionale kineze dhe kulturën revolucionare,” shtoi ai.