Kryeministri Edi Rama dhe Kryetari i Kuvendit Ilir Meta, gjate homazheve ne Akademine e Sigurise ne Sauk, per nder te komandantit te Forcave te Nderhyrjes se Shpejte te Shkodres, FNSH, Simon Gjeta, i cili ra ne krye te detyres, gjate nje operacioni per arrestimin e Ruzhdi Aishtes, ne Shkoder. /r/n/r/nPrime Minister Edi Rama and Parliament Speaker Ilir Meta, during the homage in honor for Commander of the Fast Reaction Forces of Shkodra, Simon Gjeta, who has fallen on duty yesterday, during an police action to arrest Ruzhdi Aishtes.

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar Edi Ramën si kryeministër të Shqipërisë.

D E K R E T PËR EMËRIMIN E KRYEMINISTRIT

Në mbështetje të neneve 93 dhe 96, pika 1, të Kushtetutës, pas zhvillimit të zgjedhjeve të përgjithshme për Kuvendin e Republikës së Shqipërisë të datës 25.04.2021, rezultati përfundimtar i të cilave është shpallur nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve përmes Vendimit nr. 21, datë 13.07.2021, të Komisionit Rregullator, sot më datë 10.09.2021, në fillim të Legjislaturës së X-të, pas thirrjes dhe zhvillimit të mbledhjes së parë të Kuvendit të porsazgjedhur, sipas propozimit me nr. 216 prot., datë 2.9.2021, të Partisë Socialiste të Shqipërisë, parti kjo që rezulton se ka shumicën e vendeve në Kuvend,

D e k r e t o j:

Neni 1

Zoti Edi Rama, emërohet Kryeministër i Republikës së Shqipërisë.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 13 210

Tiranë, më 10.09.2021