Familja mbretërore britanike punëson mbi 1 mijë njerëz në pronat e saj të shumta. Duke pasur parasysh përgjegjësitë e mëdha që kërkohen për të menaxhuar jetën e përditshme të monarkisë britanike, ky numër ka kuptim. Ndërsa disa detyra janë mjaft formale, ka disa për të cilat mund të mos jeni në dijeni. Ja disa prej tyre:

Mirëmbajtësi i mobiljeve

Një mirëmbajtje mobiljesh është puna perfekte për dizajnerët e brendshëm. Me një bollëk dhomash në çdo pallat të dekoruara me mobilje unike, nuk është çudi që familja mbretërore ka nevojë për dikë që të ruajë estetikën e saj.

Përgjegjës për muzikën e Mbretëreshës

Roli i specialistit të muzikës së Mbretëreshës u vendos për herë të parë në vitin 1625. Ai i jepet një personi për një periudhë 10-vjeçare dhe aktualisht mbahet nga muzikantja e shquar, Judith Weir. Megjithëse nuk ka përgjegjësi të caktuara për rolin, mjeshtri i muzikës së Mbretëreshës mund të kompozojë muzikë për raste mbretërore ose shtetërore.

Menaxher i portofolit personal të familjes mbretërore

Kujdestari i portofolit privat menaxhon buxhetin e familjes mbretërore. Me vlerën neto të familjes mbretërore të vlerësuar në qindra milionë, është jetike të kesh një staf të trajnuar, misioni i të cilit do të jetë të menaxhojë financat e familjes.

Astronom mbretëror

Astronomi Mbretëror është një nga pozicionet më të vjetra në stafin e pallatit. Zyrtarisht që ekziston që nga viti 1675, astronomi mbretëror këshillon mbretëreshën për universin dhe të gjitha çështjet astronomike.

Roje për pëlhurat e lirit 

Asnjë tryezë mbretërore nuk mund të përgatitet pa miratimin e rojtarit mbretëror të lirit. Personi përgjegjës duhet të sigurojë që pëlhura të përputhet me madhështinë e tryezës së banketit duke siguruar që të gjitha kërkesat të përmbushen sipas standarteve më të larta.

Kujdestari i pullave të Mbretëreshës

Mbretëresha fitoi koleksionin e babait të ndjerë të George V dhe dëshiron ta mbajë gjallë traditën. Michael Sefi shërbeu si Kujdestari i pullave të Mbretëreshës nga viti 2003 deri në 2018, duke udhëtuar nëpër botë për të gjetur pjesë unike për t’i shtuar në koleksionin e saj.

Mbajtës i kornizës

Pallati Buckingham ka 775 dhoma, kështu që mund të imagjinoni qindra korniza që dekorojnë artin e paçmuar në muret e tij. Mbajtësi i kornizës siguron që asnjë kornizë nuk do të mbetet e pa riparuar.

Ai që pret mishin

Ky person siguron që mbretëresha nuk duhet ta presë kurrë mishin e saj gjatë darkave zyrtare dhe mbretërore. Megjithatë, pozicioni nuk është i disponueshëm për të gjithë, pasi është një rol i trashëguar nga personi në person.