Ylli i R&B, R. Kelly është dënuar me 30 vjet burg për përdorimin e famës së tij që nënshtroi fansat e rinj, disa prej të cilave vetëm fëmijë, ndaj abuzimit seksual sistematik.

Këngëtari dhe kompozitori 55-vjeçar, u dënua për shantazh dhe trafik seksual vitin e kaluar në një gjyq që u dha zë akuzueseve që dikur kishin pyetur veten nëse historitë e tyre po injoroheshin sepse ishin gra me ngjyrë.

Gjyqtarja e qarkut amerikan Ann Donnelly vendosi dënimin pasi dëgjoi disa të mbijetuara të cilat dëshmuan se si shfrytëzimi i Kelly-t jehoi gjatë gjithë jetës së tyre.

“Ti më bëre të bëj gjëra që më thyen shpirtin. Fjalë për fjalë do të doja të vdisja për shkak të asaj se sa të ulët më bëre të ndihesha”, tha një e mbijetuar e paidentifikuar, duke iu drejtuar drejtpërdrejt një Kelly që i mbante duart të mbledhura dhe sytë e ulur. “A ju kujtohet kjo?”

Kelly nuk iu drejtua gjykatës.

Prokurorët i kishin kërkuar gjykatësit të dënonte Kelly, me më shumë se 25 vjet burg, ndërsa avokatët e tij mbrojtës kërkuan 10 ose më pak, duke thënë se kërkesa e prokurorëve ishte “e barabartë me një burgim të përjetshëm”.

Vendimi i jep fund rënies së ngadaltë të Kelly, i cili u adhurua nga fansat dhe shiti miliona albume edhe pasi akuzat për abuzimin e tij ndaj vajzave të reja filluan të qarkullonin publikisht në vitet 1990.