Kryeministri Edi Rama në profilin e tij zyrtar në Facebook njoftoi një tjetër vend të rëndësishëm që ka vendosur të heqë regjimin e vizave me vendin tonë.

Janë pikërisht Emiratet Arabe të Bashkuara, që nga data 20 prill do të marrin këtë masë lehtësuese, që do t’i shërbejë sipërmarrësve dhe turistëve gjithmonë e më shumë në rritje midis dy vendeve.

Vendimi për këtë iniciativë ishte shpallur më 8 shkurt nga ministrja e Jashtme Olta Xhaçka, pas mbledhjes së qeverisë, ku përtej Emirateve të Bashkuara Arabe liberalizimi përfshinte edhe Kinën.