Pas rritjes së kostove për abonentët e saj dhe shkurtimit të qindra vendeve të punës, Netflix ka njoftuar se është në kërkim të një stjuardese për të punuar në një nga avionët privatë të kompanisë.

Ajo që ka interesuar botën e internetit dhe ka tërhequr komente nuk është njoftimi për punë, por paga marramendëse.

Pavarësisht shkurtimit të fundit të 300 punonjësve dhe pasi humbi abonentët për herë të parë në më shumë se një dekadë, Netflix tha se kompensimi vjetor për këtë pozicion është 385,000 dollarë ose rreth 355,000 euro. Dhe për shkak të situatës paga e madhe befasoi shumë njerëz.

Si të aplikoni për rolin e stjuardesës në avionin e Netflix?

Sipas listës së vendeve të punës në faqen e internetit të Netflix, kompania po kërkon kandidatë me “gjykim të pavarur, diskrecion dhe aftësi të shkëlqyera për shërbimin ndaj klientit”. Kompania po kërkon gjithashtu dikë që mund të “operojë me pak drejtim dhe shumë vetë-motivim”.

Roli përfshin informime të procedurave të sigurisë dhe emergjencave përpara çdo fluturimi, asistencë me lëvizjen e ngarkesave dhe bagazheve dhe inspektimin paraprak të kabinës, galerisë dhe pajisjeve emergjente të kabinës.

Vendi i punës është me bazë në San Jose, Kaliforni dhe do të kërkojë udhëtim brenda dhe jashtë SHBA-së.

Kompania përdor avionë privatë për VIP-at, duke përfshirë drejtuesit dhe aktorët, por duke i lejuar ata dhe anëtarët e familjes dhe të ftuarit e tyre të përdorin avionin e korporatës për përdorim personal. Megjithatë, është e paqartë se sa avionë në pronësi të Netflix ekzistojnë.

Në njoftim thuhet se stjuardesa mund të ndihmojë ekipin dhe “Netflix arrin botën në mënyrë më efikase dhe efektive, në mënyrë që kompania të vazhdojë të krijojë gëzim dhe argëtim”.

Prandaj, kompania do të përcaktojë pagën e punonjësit duke marrë parasysh faktorë të tillë si “përvoja e tij në industrinë e aviacionit, formimi dhe aftësitë e tij.