A jeni i zoti në zgjidhjen e mistereve dhe rasteve të vështira? Mendoni se mund të punoni si detektiv? Në çdo rast, mund ta provoni fatin me kuizin e mëposhtëm .

Rasti

Biznesmeni John Howard helmohet në tavolinën e dhomës së ndenjes, ku pak më parë ka ftuar bashkëpunëtorët e tij të preferuar.

Policia po monitoron kamerën e shtëpisë që ka regjistruar lëvizjet e të gjithë të pranishmëve në darkën e John, pronarit të lokalit me të njëjtin emër në zonë, shkruan abcnews.al

Në darkë morën pjesë Joe, miku i John në restorant, menaxheri i restorantit, Mary, gruaja e Johnyt, llogaritari i restorantit dhe kamarieri i darkës.

Policia regjistroi 5 gjëra që po ndodhin me 5 të dyshuarit për vrasjen e John

  1. Menaxheri i ulur pikërisht në ekranin e videos shikonte me ankth orën e tij çdo pesë minuta. Nuk ndante asgjë nga tavolina, hante vetëm atë që kishte në pjatë.
  2. Kontabilisti dukej i qetë dhe i dobishëm. Ai u dha ushqim të tjerëve në tryezë. Në fund të darkës ai preu një mollë, hëngri gjysmën e saj dhe pjesën tjetër ia dha John.
  3. Joe foli me qetësi, por vazhdimisht komunikon në telefonin e tij në të gjithë darkë dhe të kthehet rreth çdo dhjetë minuta. Ai dukej se po i jepte udhëzime dikujt.
  4. Mary shikon ndonjëherë derën e daljes, sikur po pret për dike. Madje pëshpëriti dy herë diçka në vesh kamerier.
  5. Kamerieri ka shërbyer gjithë natën dhe e mbajti të vënë dorën e tij të lirë në xhepin e tij, sikur po kërkonte për diçka. Një herë gjatë darkës, John i ra piruni dhe ai vrapoi në kuzhinë për ta zëvendësuar.

Kush ndër të pestë e kreu vrasjen?

A keni aftësitë, imagjinatën por edhe mendjen analitike për ta zgjidhur atë? Shikoni zgjidhjen e misterit nën foton që vijon!

Zgjidhje

Përgjigje:

Vrasës është kontabilisti. John, shefi i tij kishte zbuluar mashtrimin e tij dhe po përgatitej ta pushonte pas darkës.

Kontabilisti vendosi helm transparent vetëm në njërën anë të thikës që preu mollën. Ai hëngri copën e mollës që nuk kishte prekur anën e helmuar të tehut dhe copën tjetër ia dha John duke e vrarë.