Gjykata e Posaçme Kundër Krimit dhe Korrupsionit ka rrëzuar kërkesën e ish-kryeministrit Sali Berisha për të marrë pjesë në seancat plenare.

Përmes avokatëve, Berisha ankimoi në gjykatë vendimin e SPAK, që i refuzoi kërkesën për leje.

Herën e kaluar, seanca u shty për shkak të mosnjoftimit për seancën të ish-kryeministrit.

Që më 19 janar, SPAK refuzoi kërkesën e Berishës për të shkuar në seancat plenare. Prej 30 dhjetorit 2023, Sali Berisha ndodhet në arrest shtëpie, masë e caktuar nga Gjykata e Posaçme, pas kërkesës së SPAK, nën hetim për aferën “Partizani”.