Princesha e Uellsit, Kate Middleton ka pasur një vit tepër sfidues, duke u rikthyer në sytë e publikut katër muaj pas fillimit të kimioterapisë. Kate u diagnostikua me kancer dhe po kurohej në shtëpi në Windsor me mbështetjen e bashkëshortit të saj, Princit William dhe familjes Middleton.

Nëna e tre fëmijëve kërkoi kohë, hapësirë ​​dhe privatësi për familjen e saj kur njoftoi se po trajtohej për kancer, megjithëse nuk e specifikoi llojin e tij. Ajo bëri një paraqitje mahnitëse në Trooping the Color për paradën e ditëlindjes së mbretit Charles III në Londër. Kjo ishte ngjarja e parë publike e Katerinës që nga diagnoza e saj dhe ajo i mahniti të gjithë me një fustan të bardhë.

Mirëpo, shumë veta vunë në dyshim flokët e saj, duke qenë se ajo i ishte nënshtruar kimioterapisë. Disa madje dyshuan se ishte Princesha e Uellsit. “Kjo nuk është ajo,” komentoi dikush me mosbesim, ndërsa një tjetër tha: “Kjo nuk është Kate”.

Një përdorues shprehu kuriozitet të vërtetë, duke thënë: “Dëshiroj të di se si po i ruan flokët përmes kimioterapisë… Kjo është një pyetje serioze”.

“Mund të bësh kimioterapi dhe të mos humbasësh flokët?”, pyeti dikush tjetër.