Rreth 100 vjet me pare Ohri, ka patur mese 80 perqind te popullesise shqiptare, ndryshe nga sot ku shume raporte jane permbysur…

Sipas te dhenave tashme shqiptaret ne kete qytet kane mbetur me pak se 6 perqind. Por ku shkuan shqiptaret ? Cfare ndodhi me ta ? U asimiluan, u detyruan te largohen, u zhduken apo çfare ? Si qendron e verteta ? Qellimi yne eshte te zbulojme se çfare ndodhi me shqiptaret e ketushem dhe historine e tyre, por mbi te gjitha ate qe ende fshihet ne rrugicat e ketij qyteti, ku dikur jetonin kaq shume shqiptare. Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave.

Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse.

Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.

VIDEO : https://youtu.be/5blkfsmq43g