Ndërsa temperatura bie, trupi ynë duhet të punojë shumë për të na mbajtur ngrohtë. Ushqimi i duhur mund të na ndihmojë të gjenerojmë nxehtësinë shumë të nevojshme dhe të sigurohemi që të na mbrojë nga i ftohti si dhe nga disa sëmundjet e dimrit. Këtu janë disa ushqime të sugjeruara nga dietologia, Anupama Menon, për të ndihmuar në rritjen e imunitetit.

Fruta të thata: Bajamet, arrat, kikirikët janë të mbushura me proteina, vitaminë E, C, acide yndyrore omega-3, folate dhe antioksidantë që na ndihmojnë të qëndrojmë ngrohtë dhe të forcojmë imunitetin, shkruan Hindustantimes.

Perimet me rrënjë: Këshillohet të konsumoni perime dhe fruta të stinës për imunitet më të mirë. Patatja e ëmbël, rrepa, karota dhe panxhari janë perime me rrënjë që mund ta mbajnë trupin të ngrohtë pasi kanë përqendrim të lartë të antioksidantëve, vitaminës A dhe C. Kanë edhe minerale si hekuri dhe kaliumi mund të ndihmojnë në luftimin e sëmundjeve kronike, shenjave të plakjes dhe detoksifikoni trupin.

Erëzat: Në dimër rekomandohet të hani shumë bishtaja të stinës dhe erëza si kanellë, gjethe dafine dhe piperi të zi. Këto erëza mund të ndihmojnë tretjen, të kurojnë dhimbjen e fytit dhe të ndihmojnë në reduktimin e rreziqeve e simptomave të disa llojeve të infeksioneve.

Xhenxhefil dhe hudhër: Shtojini ato në supë për të marrur përfitime që përmbajnë. Për shkak të vetive të tij anti-inflamatore, antiseptike dhe anti-gastrike, xhenxhefili ndihmon në përmirësimin e tretjes dhe mban larg problemet e stomakut. Hudhra përmban alicinë, e cila përmban përbërës organosulfurik që forcojnë përgjigjen imune. Ngrënia e hudhrës çdo ditë mund t’ju ndihmojë të luftoni ftohjen, kollën, gripin dhe infeksione të tjera që ndodhin zakonisht në dimër.