Është e pamundur të mohohet se një notim i këndshëm në det pas një dite të kaluar në diell nën një çadër, është padyshim më i mirë se një ditë arratisje nga nxehtësia përvëluese e qytetit.

Megjithatë, përfitimet e notit në det, ose oqean shkojnë përtej vetive antistres.

Larja në det ka përfitime të shumta dhe përmirëson në mënyrë aktive shëndetin dhe mirëqenien, forcon muskujt, rrit qëndrueshmërinë, përmirëson shëndetin e lëkurës dhe madje mund të përmirësojë humorin.