Një ton i kuq është shitur për 36,04 milionë jen (rreth 257 000 euro) në ankandin tradicional të vitit në tregun e peshkut Toyosu, në Tokio (Japoni).

Peshku peshonte 212 kilogramë dhe çmimi i tij ishte më shumë se dyfishi i rekordit të paguar vitin e kaluar për një ton të kuq, i cili ishte 16,88 milionë jen. Përveç kësaj, ishte shuma e gjashtë më e lartë e paguar ndonjëherë në tregun e shitjes me shumicë të Tokios që nga viti 1999.

Kompania e shitjes me shumicë me bazë në Tokio, Yamayuki, dhe zinxhiri Ginza Onodera, me degë në Kinë dhe Shtetet e Bashkuara, ishin ata që bënë ofertën më të lartë të përbashkët për të marrë tonin, i cili u kap në ujërat pranë portit të Omas, në Aomori.

Në Japoni është e zakonshme që disa lloje peshqish të shiten me këto shifra të larta. Ky vend është një nga konsumatorët më të mëdhenj të peshkut në botë.