Në Kuvendin e Maqedonisë ka një debat të ashpër për këto dava, dhe ka pasur edhe konflikte që thuajse i kanë kaluar llogaritë fizike të vetë Kuvendit.

Ministri Kresnik Bekteshi në fjalën e tij ka përmendur edhe yllin e njohur serb Jelena Karleusa. Duke iu përgjigjur pyetjes së deputetit për çmimin e ri të energjisë elektrike, ai tha se qytetarët do të paguajnë më pak me tarifat e reja. Ai tha: “Ata ngrohin pishina, gërmojnë kriptovaluta. Ju e njihni atë, JK, ai nuk është Jelena Karleusa. Bëhet fjalë për më të mirën tuaj, kush ju financon. Edhe sot ankoheni se po mbrojmë qytetarët në bllokun e parë, të dytë dhe të tretë. 36 megavat në muaj janë 85 herë më shumë se mesatarja e familjes maqedonase në vend, “tha Bektesi, duke aluduar për biznesmenin maqedonas Jordan Kmcev, i cili njihet për pretendimin se i paguante 1.500.000 euro Bojan Jovanoskit (Boki 13) për të shpëtuar Boki 13 nga burgu.

News1.rs

Foto: FB Jelena Karleusa / Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut