Miliona punëtorë janë në punë të mërzitshme, punë që nuk paguhen mirë ose punojnë në kushte të vështira. Të tjerët bëjnë diçka më argëtuese. E megjithatë, edhe më e keqja e sotme nuk krahasohet me mediokritetin e së shkuarës.

Në Evropën mesjetare, kur nuk kishte sisteme të ujërave të zeza, dikush duhej të pastronte. Dhe pastruesit specifik, ju e kuptoni shumë mirë se çfarë kanë bërë. Punonin në grupe, në orët e mbrëmjes kur të gjithë flinin. Me lopata hiqnin papastërtitë. Megjithatë, ata gjenin gjithashtu disa gjëra me vlerë, të tilla si bizhuteri, që ishin hedhur në mënyrë të rastësishme – jo mjaftueshëm për të justifikuar punën.

Pra, mendoni për këtë, herën tjetër që do të ankoheni për punën tuaj të mërzitshme në zyrë.