Çmimet globale të naftës mund të arrijnë një “stratosferike” 380 dollarë për fuçi nëse gjobat e SHBA dhe evropiane do ta shtyjnë Rusinë të shkaktojë reduktime hakmarrëse të prodhimit të papërpunuar, paralajmëruan analistët e JPMorgan.

Kombet e G-7 po krijojnë një mekanizëm të komplikuar për të kufizuar çmimin e marrë nga nafta ruse në një përpjekje për të shtrënguar vidhat në makinën e luftës të Vladimir Putinit në Ukrainë.

Por, duke pasur parasysh pozicionin e fortë fiskal të Moskës, vendi mund të përballojë të ulë prodhimin ditor të naftës së papërpunuar me 5 milionë fuçi pa dëmtuar tepër ekonominë, thonë analistët e JPMorgan – një lëvizje që do të çonte në rritje çmimin e naftës së papërpunuar. Prekni lidhjen në bio-në tonë për historinë.