IKa 46 vite që është prodhuar, por ky kompjuter mund të shitet më shtrenjtë se çdo pajisje teknologjike në të gjithë globin.

Bëhet fjalë për prototipin origjinal të kompjuterit të parë Apple, i montuar nga duart e vetë Steve Jobs dhe bashkëthemeluesit, Steve Wozniak.

Kjo pajisje e rrallë e quajtur Apple-1, do të dalë në shitje nga shtëpia e ankandeve “RR Action”, ndërsa vlera e shitjes, sipas analistëve të tregut, mendohet të arrijë deri në gjysmë milioni dollarë.

Të gjithë kanë të drejtën të bëjnë ofertën e tyre deri në 18 gusht, ditë në të cilën Apple 1 do të ketë zyrtarisht një pronar të ri.

Që nga shitja e parë në vitin 1976 , kompania Apple sot arrin të fitojë deri në 1700 dollarë për sekondë dhe ka kapur majat në treg, si një superfuqi teknologjike.