Emoji-t janë ndër mjetet e reja të komunikimit, me dëshirë ose jo, ndaj nuk është për t’u habitur që ato ndikojnë edhe në flirtim. Në fakt, disa prej tyre mund të rrisin shanset për sukses.

Të paktën kështu tregoi një sondazh i quajtur Beqarët në Amerikë, se ata që përdorin emoji-n janë më të mirë në flirtim. Rezultatet e saj u prezantuan nga antropologu i shquar biologjik Dr. Helen Fisher.

“54 % e përdoruesve të emoji-ve zhvilluan më shumë intimitet [në komunikimin e tyre], krahasuar me 31% të përdoruesve jo-emoji”, tha ai.

Vlen gjithashtu të theksohet se pjesëmarrësit nuk ishin adoleshentë  siç mund të mendojmë, por njerëz nga 20 deri në mbi 40 vjeç. Me fjalë të tjera, emoji-t duket se nuk kanë një moshë.

Megjithatë, burrat dhe gratë nuk preferojnë të njëjtat emoji. Meshkujt më shpesh zgjedhin ikonat për puthjen ose fytyrën e syve të zemrës, ndërsa femrat fytyrat e buzëqeshura dhe buzët.